Camperonderhoud

Veelal staat uw camper langdurig stil en wordt in een korte tijd intensief gebruikt. Camperonderhoud is daarom essentieel en zorgt ervoor dat u veilig en met plezier van uw camper kan genieten.


Sinds 2013 zijn wij als camper-onderhoudsbedrijf aangesloten bij BOVAG, u kunt bij ons terecht voor:


-APK

-onderhoud

-reparatie aan carrosserie en opbouw

-vochtmeting

-gaslektest

-onderhoud airconditioning

-levering en montage van accessoires


Dankzij de ruim bemeten werkplekken en zwaar kaliber hefbruggen is onze werkplaats uitermate geschikt voor APK en onderhoud aan uw camper. Tevens hebben onze monteurs jarenlange ervaring met campers en zijn gecertificeerd om voertuigen APK te keuren tot een gewicht van 3.500kg.

APK-keuring

Wanneer u uw camper bij ons aanbiedt voor APK ligt de nadruk voornamelijk op veiligheid- en milieuaspecten. De APK-keurmeester inspecteert de belangrijkste punten zoals remmen, stuurinrichting, wielophanging, banden, autogordels, verlichting, carrosserie, zicht door voorruit en uitlaatgasemissie. 

Onderhoud

Om langdurig plezier te kunnen beleven aan uw camper is het juiste onderhoud een vereiste. Naast de verplichte APK-keuring is het daarom belangrijk dat er regelmatig naar de conditie van uw camper gekeken wordt. 


Wij raden u daarom aan om uw camper jaarlijks een onderhoudsbeurt te geven, bestaande uit de volgende componenten:

-motorolie en oliefilter vervangen

-smeren torsievering

Controleren van:

-rem- en koelvloeistof

-accu

-uitlaatsysteem en wielophanging

-veiligheidsgordels

-meters, instrumenten en controlelampjes

-verlichting, claxon, ruitensproeiers, ruitenwisserbladen en ventilator.

-portieren, motorkap en spiegels

-visuele controle aandrijfriemen

-banden, velgen, wielmoeren en bandenspanning

-remmen (zonder demontage wielen)

BOVAG-onderhoudsbeurt

Naast de verplichte APK-keuring en het geadviseerde onderhoud aan uw camper heeft ook de camperopbouw inclusief bijbehorende apparatuur zorg en aandacht nodig.


Daarom is door branchevereniging BOVAG de BOVAG-onderhoudsbeurt in het leven geroepen. Met behulp van een checklist worden de volgende zaken gecontroleerd:


-bodem opbouw

-watercircuit

-electra

-gassystemen

-globale vochtmeting

 

Na afloopt ontvangt u van ons een controlerapport en keuringssticker. In overleg kunnen wij voor u reparaties uitvoeren zodat u weer veilig met uw camper op vakantie kunt.


Naast uw veiligheid tijdens het camperen is er nog een reden om een BOVAG-onderhoudsbeurt uit te laten voeren: Bij verkoop van uw camper biedt u de koper extra zekerheid door het BOVAG-controlerapport te overhandigen.


Vanzelfsprekend kunt u er ook voor kiezen om uw camper na het kampeerseizoen bij ons aan te bieden voor APK, onderhoud en de BOVAG-onderhoudsbeurt. Het voordeel is dat er dan geen tijdsdruk zit achter de reparaties omdat u niet binnen afzienbare tijd op vakantie gaat.

Copyright ©2019 Autobedrijf de Waal. Alle rechten voorbehouden. Webdesign door Internetbureau Antum Full service internetbureau Antum