Neem contact op
Maak een afspraak

Historie

In 1980 is het bedrijf door Hans en Tini Twigt opgestart als onafhankelijk autobedrijf en tevens Toyota-dealer. Het autobedrijf werd overgenomen van de toenmalige eigenaar Rob Noorlander waar Piet de Kwaasteniet en Arie Verkaik als monteur werkzaam waren.

De werkplaats was groot genoeg voor reparatie aan 3 auto’s tegelijkertijd en telde 2 hefbruggen en een ouderwetse smeerput.

In de showroom was plaats voor een enkele auto waardoor de rest van de occasions buiten opgesteld stonden. Naast kantoor, magazijn en kantine was er ook een shop aanwezig ten behoeve van het tankstation. Na de start in het Fina-pand op het Waalplein moest na enkele jaren uitgekeken worden naar een nieuwe locatie. De verplichte verhuizing werd veroorzaakt door de gifaffaire van de Zellingwijk, wat uitplaatsing noodzakelijk maakte.

De nieuwe locatie werd net buiten Gouderak gevonden, aan Kattendijk 43a. Het terrein en de panden waren er een stuk ruimer bemeten wat het werken met auto’s nog plezieriger maakte. Een werkplaats met 3 werkplekken met 2 hefbruggen, een ruime showroom voor ongeveer 20 occasions en zelfs een wasbox. Aan de Kattendijk zijn we naast subdealer van Toyota ook subdealer van het merk Seat geworden.

Door de groei van ons bedrijf werd ruimtegebrek na 15 jaar echter een steeds groter probleem. Daarom is er in 2001 besloten tot de aankoop van een bouwkavel aan het Middelblok in Gouderak. Op 8 juli 2002 is de eerste paal voor het nieuwe pand geslagen en in april 2003 zijn we naar onze huidige locatie verhuisd.  De ruim bemeten werkplaats is voorzien van de allernieuwste technieken en biedt plaats aan 6 hefbruggen. De nieuwe showroom is groot, licht en heeft een capaciteit van ongeveer 30 auto’s. Buiten is er een compleet nieuwe wasbox geïnstalleerd. Uiteraard zijn alle andere voorzieningen zoals kantoor, kantine, sanitair en de balie ruimer geworden en logischer ingedeeld. Vanwege de toegenomen activiteiten in de werkplaats is het monteursteam gegroeid van 2 naar 4 personen.

Sinds 2007 is Maikel Twigt actief in het bedrijf en vanwege de komst van Niels Twigt in 2010 is ons bedrijf als heus familiebedrijf te bestempelen. Maikel is verantwoordelijk voor de in- en verkoop van auto’s en Niels voor de planning en uitvoering in de werkplaats.

Sinds juni 2012 zijn wij gevestigd aan de Zuidwestelijke Randweg 207 ten zuidwesten van Gouda. Althans, de Zuidwestelijke Randweg heeft zich naast ons gevestigd en is vanaf Gouda te bereiken via de nieuwe Gouderakse Brug over de Hollandsche IJssel. Hierdoor rijdt het doorgaande verkeer langs de andere kant van ons bedrijf. Om goed zichtbaar te zijn voor onze voorbij rijdende doelgroep hebben we in 2013 gekozen voor een grondige verbouwing van ons bedrijfspand, nieuwbouw gepleegd en ons terrein opnieuw ingericht.

Het gebouw heeft een nieuwe gevel gekregen met een opvallende entree en de capaciteit van de showroom is bijna verdubbeld waardoor er zo’n vijftig gebruikte auto’s tentoongesteld kunnen worden. Vanwege de groei van ons bedrijf was er tevens behoefte aan meer kantoorruimte en wilden we graag een nieuwe ontvangstbalie voor onze klanten. Ook is er een nieuwe inpandige wasbox aangelegd waar klanten overdekt zelf hun auto kunnen wassen. Tegenwoordig kunt u bij ons ook terecht voor onderhoud & reparatie aan campers en kampeerauto’s.

Wij heten u van harte welkom in ons bedrijf!